سینمای ایران » چشم‌انداز1398/02/14


از نامگذاری سینمایی تا رده‌‌بندی سنی فیلم‌ها

رویداهای سینمای ایران در هفته‌ای که گذشت

سید رضا صائمی
رونمایی از سردیس جمشید مشایخی

 

سینمای ایران در هفته‌ای که گذشت یک جشنواره سینمایی و یک حاشیه خبرساز درباره یکی از سوپراستارهای خود را در خبرها ثبت کرد. نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش در شهر بابل برگزار شد که با محوریت فرهنگ عامه و سینما به بررسی فیلم‌های کوتاه، مستند و انیمیشن می‌پردازد. همچنین بحث رده‌بندی سنی فیلم‌ها در پی توقیف فیلم رحمان 1400 بار دیگر داغ شد. در ادامه جزییات بیش‌تری از آن‌را می‌خوانید.

خیابان جمشید مشایخی رسما نامگذاری شد
پلاک خیابان زنده‌یاد جمشید مشایخی با حضور خانواده‌ی این هنرمند و جمعی از اهالی سینما و مسوولان رسما نام‌گذاری شد.
مراسم آئین رونمایی از سردیس جمشید مشایخی و پلاک خیابان به نام این هنرمند فقید برای تغییر اسم خیابان «ج» در منطقه یک تهران (در ابتدای خیابان مقدس اردبیلی) عصر ۱۳ اردیبهشت ماه برگزار شد.در این مراسم تابلوی خیابان استاد جمشید مشایخی توسط پیروز حناچی (شهردار تهران) رونمایی شد. سردیسی که رضا حسن‌زاده آن را ساخته است و طبق اعلام برگزارکنندگان برنامه، انتخاب تصویر این سردیس نیز براساس انتخاب و نظر خانواده این هنرمند فقید بوده است. در کنار سردیس جمشید مشایخی این شعر از هوشنگ ابتهاج آمده است:
تا اشارات نظر نامه‌رسان من و توست / نشود فاش کسی آن‌چه میان من و توست
گوش کن با لب خاموش سخن می‌گویم / پاسخم ده نگاهی که میان من و توست

درجه‌بندی سنی، کیفیت فیلم‌ها را بالاتر می‌برد
رحمان ۱۴۰۰ در هفته گذشته به دلیل حاشیه‌هایی که بر سر توقیف فیلم رحمان ۱۴۰۰ پیش آمده بود، مساله رده‌بندی سنی در سینمای ایران داغ شد و بحث‌های زیادی پیرامون آن شکل گرفت و آیین‌نامه جدید درجه‌بندی سنی فیلم‌ها سینمایی از طرف سازمان سینمایی ابلاغ شد.
در این آیین‌نامه که بعد از امضاء حسین انتظامی ابلاغ شده است، چگونگی اجرایی شدن درجه‌بندی سنی فیلم‌ها و نحوه برخورد با خاطیان مشخص شده که از روز سه شنبه 10 اردیبهشت برای تمامی سینماها، تهیه‌کننده‌ها و پخش‌کننده‌ها لازم‌الاجرا  است.

پوران درخشنده درباره ابلاغ آیین‌نامه درجه‌بندی سنی فیلم‌ها بیان کرد: در همه جای دنیا این ویژگی برای فیلم‌ها وجود دارد. مخصوصاً تأکید بسیار زیادی بر روی شناسایی فیلم‌های خانوادگی است و به این ترتیب مشخص می‌کنند که چه فیلمی را چه کسی می‌تواند ببیند. اگر ما هم چنین چیزی داشته باشیم قطعاً شرایط بهتری از نظر سلامت روانی برای مخاطبان لحاظ می‌شود.
نائب رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران با اشاره به تاثیر این آیین‌نامه بر فیلم‌سازان نیز توضیح داد: با اجرای چنین قوانینی فیلم‌ساز هم متوجه می‌شود مخاطب خاص اثرش چه کسی است و با توجه به آن، نکات لازم معیارها و انگاره‌ها را رعایت می‌کند. طبیعتاً وقتی فیلم‌ساز بداند برای چه کسی فیلم می‌سازد، فیلمش سمت‌و‌سوی خاص خودش را می‌گیرد و با کیفیت‌تر و پژوهشی‌تر عمل خواهد کرد و این‌چنین شاید برای آن‌که تعداد مخاطب بیش‌تری جلب کند و فیلمش فروش بیش‌تری داشته باشد به معیارها توجه ویژه‌ای بکند.

پوران درخشنده درخشنده درباره تاثیر این آیین‌نامه بر میزان فروش آثار سینمایی گفت: این امر احتمالاً در ابتدا بر فروش فیلم‌ها در گیشه تاثیرگذار خواهد بود اما نیازمند جا افتادن بین مردم است. اگر یک فیلمی برای گروه سنی کودک یا خانواده باشد و از قبل اعلام شود مطمئناً خانواده‌ها و قشر زیادی از مردم از آن استقبال می‌کند. همچنین وقتی فیلمی مخاطب خودش را پیدا می‌کند، تبلیغات دهان‌به‌دهان که از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین روش‌های جذب مخاطب است، باعث می‌شود تعداد مخاطبان یک اثر افزایش پیدا کند.

رئیس مرکز توسعه سینمای کودک با بیان این‌که «با اطلاع رسانی‌هایی که در این خصوص انجام می‌شود حق انتخاب به خانواده‌ها داده می‌شود» گفت: وقتی که سردر سینما و یا بر روی پوسترها، هنگام اکران و تبلیغات فیلم نوشته می‌شود این اثر مخصوص چه گروه سنی است و چه کسانی نمی‌توانند آن را ببینند، از این‌جا به بعد بار حقوقی بر دوش خود خانواده قرار می‌گیرد که می‌خواهد فیلم را ببیند یا خیر. اگر این آیین‌نامه با چنین نیتی ابلاغ شده که هر فیلمی مخاطب خودش را داشته باشد و از آن طرف مخاطب هم بداند پای دیدن چه فیلمی نشسته، می‌تواند اتفاق مثبتی باشد. من به شخصه به عنوان یک فیلم‌سازی که در حوزه اجتماعی کار می‌کنم تاکید بسیار زیادی بر روی مشخص شدن فیلم‌های خانوادگی از دیگر آثار دارم.

کارگردان فیلم سینمایی هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند و زیر سقف دودی درباره این‌که چه کسانی صلاحیت تعیین این درجه‌بندی‌ها را دارند اضافه کرد: به نظر من کسانی مانند روان‌شناسان، جامعه‌شناسان و متخصصین سینمایی می‌توانند در تعیین گروه سنی موثر باشند. درجه‌بندی سنی برای فیلم‌های سینمایی یک کار تخصصی و نیازمند یک نگاه کارشناسی است. مخصوصاً برای فیلم‌های کودک و نوجوان باید از جامعه‌شناس، روان‌شناس و نویسنده سینمای کودک و نوجوان استفاده کرد زیرا این نوع فیلم‌ها و مخاطبان‌شان حساسیت بیش‌تری نسبت به دیگر گروه‌های سنی دارند.

«مجبوریم» درمیشیان به تدوین رسید
با به پایان رسیدن فیلمبرداری مجبوریم تازه‌ترین فیلم رضا درمیشیان، تدوین این فیلم آغاز شد. مجبوریم پنجمین فیلم رضا درمیشیان پس از فیلم‌های بغض، عصبانی نیستملانتوری و فیلم به نمایش در نیامده یواشکی است که تدوین آن توسط هایده صفی‌یاری آغاز شده است.گفته می‌شود مجبوریم پربازیگرترین و پر لوکیشن‌ترین فیلم درمیشیان است که فیلم‌برداری آن در سه‌ماه در صد لوکیشن در تهران انجام شده که از این میان بخش عمده‌ای از آن در جنوب شهر تهران فیلم‌برداری شده است.
ژاله علو، فاطمه معتمدآریا، نگارجواهریان و پردیس احمدیه نسل‌های مختلف بازیگران زن این فیلم را تشکیل می‌دهند.

مجوز نمایش سه فیلم سینمایی صادر شد
شبی که ماه کامل شد شورای پروانه نمایش فیلم‌های سینمایی، در جلسه اخیر خود که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد، مجوز نمایش سه فیلم سامورایی در برلین، شبی که ماه کامل شد و ما همه با هم هستیم را صادر کرد.سامورایی در برلین به تهیه‌کنندگی ابوالفضل صفاری و کارگردانی و نویسندگی مهدی نادری در ژانر کمدی اجتماعی، شبی که ماه کامل شد به تهیه‌کنندگی محمد حسین قاسمی، کارگردانی و نویسندگی نرگس آبیار در ژانر اجتماعی-سیاسی و ما همه با هم هستیم به تهیه‌کنندگی رضا میرکریمی و کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی مشترک حسین امیری دوماری، پدرام پورامیری و محمد داودی در ژانر اجتماعی تولید شده‌اند.

تغییری در رویه بازبینی فیلم‌های کمدی ایجاد نشده است
پس از توقف اکران فیلم سینمایی رحمان۱۴۰۰، گمانه‌زنی‌های فراوانی در خصوص سخت‌گیری‌های جدید شورای پروانه نمایش برای صدور مجوز اکران فیلم‌ها به ویژه کمدی‌ها در سینما مطرح شد.با این‌حال ابراهیم داروغه‌زاده، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در خصوص سرنوشت فیلم‎های کمدی و گمانه‌زنی‌های موجود درباره سخت‌گیری شورای پروانه نمایش گفت: «هیچ تغییری در رویه بازبینی فیلم‎ها ایجاد نشده است و ملاک اعضای شورای پروانه نمایش انجام دقیق قانون است.»

کانال تلگرام ماهنامه سینمایی فیلم:

https://telegram.me/filmmagazine

آرشیو

کارخانه تولید مجازی فیلم الهام
مینی سریال نهنگ سفید، پخش از نمافیلم
کتاب کاریکاتورهای مسعود مهرابی منتشر شد
فیلم ۷۶۰۰ به نویسندگی و کارگردانی بهروز باقری
 اولین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه عباس کیارستمی برگزار شد
فیلم خانه ماهرخ ساخته شهرام ابراهیمی
فیلم گیج گاه کارگردان عادل تبریزی
فیلم جنگل پرتقال
fipresci
وب سایت مسعود مهرابی
با تهیه اشتراک از قدیمی‌ترین مجله ایران حمایت کنید
فیلم زاپاتا اثر دانش اقباشاوی
آموزشگاه سینمایی پرتو هنر تهران
هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت
گروه خدمات گردشگری آهیل
جشنواره مردمی عمار
جشنواره انا من حسین
آموزشگاه دارالفنون
سینماهای تهران


سینمای شهرستانها


آرشیوتان را کامل کنید


شماره‌های موجود


نظر شما درباره سینمای مستقل ایران چیست؟
(۵۹)

عالی
خوب
متوسط
بد

نتایج
نظرسنجی‌های قبلی

خبرنامه

به خبرنامه ماهنامه فیلم بپیوندید: